Kuchnia włoska: Przepisy na carbonarę i tiramisu
Żywność ekologiczna jest najczęściej uważana za niesłychanie zdrową. Dzieje się tak albowiem artykuły ekologiczne są aktywowane przy użyciu pewnych stricte określonych reguł. W szczególe nie mogą być sztucznie adiustowane. Oznacza to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie niż położone obok w sklepie te same materiały z nieekologicznych upraw. Jesteśmy w stanie jednakże mieć pełne przekonanie, że do ich uformowania nie użyto środków sztucznych. Człowiek nie interweniował także w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To powoduje, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych towarów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie pochodziło z takich hodowli, w których zwierzęta mają zapewnione jak bardzo dobre warunki życia. Nie są też sztucznie dokarmiane w celu zwiększenia ich wagi. Tak samo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te wywodzące się z ekologicznych ferm kurzych z pewnością będą bogatsze w przeróżnego typu wartości odżywcze. W następstwie tego warto jeść żywność ekologiczną.
1. Zobacz więcej
2. Sprawdź to
Kuchnia węgierska: Przepisy na gulasz i langosze